Detachment from reality

20120519_0983

Løsrevet fra virkeligheden - Jeg er uddannet pressefotograf og når jeg har prøvet at lave kunstfotografi, har haft svært ved at lægge den journalistiske etik fra mig. Jeg har siddet på Berlingskes billedredaktion og arbejdet som billedredaktør. Avisen har altid holdt en høj standard, når det kommer til at fotografiet skal referer virkeligheden loyalt.

Det er det fotojournalistikken går ud på, det er fagets raison d'etre.

Det kan man bare ikke tage med over i kunstfotografiet, her er det nærmest modsat.
Her fotograferer man det, der ligger ud over virkeligheden. Virkeligheden er meget konkret og den forstyrrer magien.

Kunsten er ikke objektet - kunsten luften omkring.

Det er her man skaber man magi. Det værste er, når nogen vil have at vide, hvordan man har lavet et billede. Det tager magien ud af billedet (udover det er respektløs over for min faglighed. Vedkommende der spørger, insinuerer samtidigt, at hvis jeg fortæller hvordan jeg laver billedet, så kan han også.)

Når jeg render rundt ude i skoven om natten, og lyser træer op, så skabes et billeder, der er løsrevet fra virkeligheden.

Nick Carver gør sig tanker om det og sætter ord på
her.

October 2023
May 2023
April 2023
March 2023
September 2022
June 2022
December 2019